El nostre primer (re)disseny d’un joc: Micro-combat

El cap de setmana del 24 i 25 de novembre, al Festival DAU de Barcelona, vam tenir l’oportunitat i el plaer de presentar el que podem considerar el nostre primer joc. Es tracta de Micro-Combat, un joc de cartes de temàtica científica que hem desenvolupat per a l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i que té com a objectiu divulgar entre la població jove sobre la problemàtica associada a les malalties infeccioses i la resistència antimicrobiana.

Micro-Combat és un redisseny d’un joc de cartes presentat per ISGlobal al novembre de 2017 en el marc de la Setmana Mundial de Conscienciació sobre l’Ús Prudent dels Antibiòtics. En la seva versió original estava pensat per a jugadors a partir de 14 anys d’edat, amb una durada que podia superar fàcilment els 60 minuts i amb una mecànica competitiva que incloïa l’eliminació de jugadors al llarg de la partida.

Des de Laboratori de Jocs ens vam interessar pel joc i després de testejar-lo amb l’equip d’ISGlobal vam rebre l’encàrrec de redissenyar-lo per millorar-ne la seva jugabilitat i aplicabilitat a l’aula. Fruit d’aquest redisseny neix l’actual versió de Micro-Combat, un joc de cartes cooperatiu, pensat per a jugadors a partir de 10 anys d’edat i amb una durada aproximada de 15 minuts, ideal per a ser utilitzat a l’aula i que permet introduir entre altres conceptes a quins tipus de patògens estem exposats, com podem prevenir la propagació de les malalties infeccioses, com més efectiva és la prevenció que el posterior tractament de les malalties o què són les resistències antimicrobianes.

Al DAU prop de 30 persones (majoritàriament professores i professors de ciències) van poder provar Micro-Combat i les seves reaccions van ser molt satisfactòries. El primer que els va cridar l’atenció és la seva presentació, simulant el packaging i el prospecte d’un medicament, que va facilitar posar als jugadors en situació abans fins i tot d’obrir la caixa. Un altre element que va rebre molts comentaris va ser l’art de les cartes, amb un estil còmic molt atractiu, obra de l’il·lustrador Albert Tworents. I finalment la mecànica de joc àgil i ràpida que va permetre fer més d’una partida per taula.

En resum, estem molt contents amb l’acollida que està tenint Micro-Combat i l’interès que està generant dins i fora de la comunitat educativa i científica. Si voleu saber més sobre Micro-Combat, us convidem a que us poseu en contacte amb nosaltres i us mantindrem informats de la seva evolució.

Abraçades lúdiques! (Però sense que corrin els patògens!!!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.