Taula rodona: el joc com a eina per l’aprenentatge

El passat dissabte 16 de juny vam tenir el plaer de participar a les 5 Jornades de Rol i Jocs de taula del Club Diògenes a Tarragona.

Es van posar en contacte amb nosaltres per convidar-nos a la taula rodona sobre els jocs com a eina d’aprenentatge.

Va ser una jornada molt interessant en la qual vam compartir amb la resta de ponents i assistents com els jocs afavoreixen l’aprenentatge formal i permet detectar situacions que d’altra manera serien més difícils de veure. En concret, un dels assistents va comentar que havia tingut un problema al plantejar als seus alumnes una activitat ludificada. Resulta que una de les seves alumnes no va gestionar bé no ser la guanyadora. Aquesta manca de gestió de la frustració el va fer plantejar-se si era adequat l’ús de jocs.

Nosaltres ho vam veure clar: gràcies al joc havia pogut detectar una situació que desconeixia, per la qual cosa des del nostre punt de vista, havia ajudat l’educació d’aquesta alumna (en poder abordar saber perdre davant d’una activitat competitiva).

Com sempre passa en aquestes xerrades, ens va faltar temps per poder seguir parlant.

Cada cop és més evident que existeix molt interès a aplicar el joc com a eina educativa, i agraïm al Club Diògenes la invitació per poder aportar el nostre granet de sorra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.