Crònica de la sessió de febrer de Jocs a l’Aula

Per a la sessió de febrer ens vam marcar l’objectiu d’explicar què és un Breakout EDU i la millor manera era experimentant-lo directament. Primer amb una breu narrativa: diversos equips d’antropòlogues seguint documents antics han arribat a una sala on esperen trobar donar amb la clau per entendre com funciona la nostra societat. El que no s’esperaven era enfrontar-se a un repte de 5 caixes. Decorades amb belles il·lustracions i totes elles tancades. Quin serà el primer equip a aconseguir obrir totes les caixes?

Es tracta d’un Breakout de resolució lineal i d’inici compartit, tots els participants comencen en el mateix repte i hi ha una seqüència lògica, la primera caixa permet obrir la segona, aquesta la tercera i així fins a obrir-les totes. Tots els reptes feien referència a temes de gènere i feminisme, el que a la fi permetia connectar i aprofundir encara més en el que s’ha treballat.

Superat el Breakout EDU seguim com habitualment, jugant i descobrint una gran varietat de jocs.

This slideshow requires JavaScript.

Una de les participants va donar un Set, joc clàssic de percepció visual que passa a engrossir la nostra ludoteca.

No us perdeu la sessió del 14 de març, una excel·lent oportunitat per aprendre de la mà d’Óscar Recio i Manu Sánchez (dos grans referents de l’Aprenentatge Basat en Jocs), en aquest enllaç teniu més informació.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.